Podcast-sarja: Toivo, innovaatiot ja kestävä kasvu

VTT:n podcast-sarja tuo ääneen vaikuttajia, jotka ovat ajatelleet ja ratkaisseet asioita uudella tavalla toivon, innovaatioiden ja kestävän kasvun mahdollistamiseksi. Miten kehitetään kaupallisia innovaatioita, jotka ratkovat aikamme suurimpia globaaleja haasteita? Pysy kuulolla.

Jakso 4: Miten globaalit haasteet käännetään liiketoiminnaksi?

VTT Podcastissa Mika Toikka ja Karla Lindahl

VTT:n Toivo, innovaatiot ja kestävä kasvu -podcastin neljännessä jaksossa tartutaan globaaleihin haasteisiin. Mikä on yritysten rooli haasteiden ratkaisemisessa? Aiheesta keskustelemassa Koneen Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Karla Lindahl ja VTT:n kaupallinen johtaja Mika Toikka.

Kuuntele podcast-jaksoa Soundcloudista, Spotifysta tai Apple Podcastista.

Jakso 3: Perinteiset metsäalat hiipuvat - mitä tilalle?

Podcastin kolmannessa jaksossa tutustutaan tutkimuslähtöisen Spinnovan matkaan, jonka tuoreita käänteitä ovat sellupohjaisen, ekologisen tekstiilikuidun tuotantolaitoksen pystytys ja aikomus listautua pörssiin. Toinen Spinnovan perustaja Janne Poranen ja VTT:n Hiilineutraalit ratkaisut -tutkimusyksikön vetäjä Jussi Manninen keskustelevat siitä, miten tiedettä ja bisnestä yhdistämällä luodaan kestävää kasvua.

Poranen ja Manninen keskustelevat podcastissa kestävyyden ja liiketoiminnan yhdistämisestä sekä siitä, mitä eväitä tutkimustausta on antanut yrittäjäksi hypänneelle Poraselle. Kuuntele podcast-jaksoa Soundcloudista, Spotifysta tai Apple Podcastista.

Spinnovan Janne Poranen ja VTT:n Jussi Manninen

Jakso 2: Miten innovaatio kaupallistetaan?

Emilia Nordlund ja Maija Itkonen

Podcastin toisessa jaksossa puhutaan ruokainnovaatioista. Ruoan tulevaisuuteen kuulijat johdattavat nyhtökauran toinen äiti, Gold&Greenin innovaatiojohtaja Maija Itkonen sekä VTT:n ruokatutkimukseen ja -innovaatioihin keskittyneen tiimin vetäjä Emilia Nordlund.

Kuuntele ja inspiroidu Itkosen ja Nordlundin ajatuksista innovaatioista ja niiden kaupallistamisesta tuoreesta podcast-jaksosta Soundcloudista, Spotifysta tai Apple Podcastista.

Jakso 1: Miltä näyttää tulevaisuuden työelämä?

VTT:n Toivo, innovaatiot ja kestävä kasvu -podcastin ensimmäisessä jaksossa puhutaan työelämän paradokseista ja tulevaisuudesta. Keskustelemassa VTT:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Jenni Santalo ja henkilöstöjohtaja Kirsi Nuotto ja vieraanamme aivotutkija Katri Saarikivi.

Kuuntele Saarikiven, Santalon ja Nuoton ajatuksia tulevaisuuden työelämästä ja poimi ideat työelämän parantamiseen Soundcloudista, Spotifysta tai Apple Podcastista.

Kuvassa podcastnauhoitus, mukana Kirsi Nuotto, Katri Saarikivi  ja Jenni Santalo